Αγια Γαληνη

Η Αγία Γαλήνη είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παραθαλάσσια θέρετρα του Νοτίου Ρεθύμνου και βρίσκεται δίπλα στην έξοδο του Αμαριανού ποταμού, 61km νοτιοανατολικά του Ρεθύμνου και 68km νοτιοδυτικά του Ηρακλείου. Η μικρή αυτή κωμόπολη σφύζει με ζωή τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ παρέχει όλες τις απαραίτητες τουριστικές ανέσεις.

Π

Παραλιες

30 λεπτά από την Βίλλα

Αγιος Γεωργιος

Η παραλία Άγιος Γεώργιος βρίσκεται 62 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά από το Ρέθυμνο (7 χιλιόμετρα Δυτικά από την Αγία Γαλήνη) και είναι μια ωραία παραλία με βότσαλα που δεν είναι προστατευμένη από τους δυνατούς ανέμους. Λίγο οργανωμένη, δεν έχει δυνατότητα για διαμονή, αλλά προσφέρει ωραίο φαγητό και φρέσκο ψάρι. Ανέσεις για κολύμπι και ηλιοθεραπεία δεν προσφέρει. Είναι καλή τοποθεσία για ψαροντούφεκο.

Αγιος Παυλος

Η νοτιότερη παραλία της Ακουμιανής Γυαλιάς, ίσως η ομορφότερη παραλία στο Ρέθυμνο, είναι μια φανταστική αμμουδιά, μέσα σε ένα άγριο και μαγευτικό τοπίο με τεράστιους αμμόλοφους. Στη παραλία υπάρχουν λίγες ομπρέλες, αλλά μπορείτε να βρείτε σκιά και ανάμεσα στις σπηλιές που σχηματίζονται περίπου στην μέση της. Επίσης, λόγω του μεγάλου μεγέθους της, δεν φαίνεται ποτέ γεμάτη και μπορείτε να κάνετε άνετα γυμνισμό. Η παραλία είναι ιδανική για μάσκα, καθώς διαθέτει πλούσιο βυθό. Μάλιστα, η θερμοκρασία του νερού δεν πέφτει ποτέ κάτω από τους 15 βαθμούς Κελσίου, κάνοντας την ιδανική για μπάνιο όλο το χρόνο. Το ηλιοβασίλεμα της περιοχής είναι πανέμορφο ενώ η ήρεμη ατμόσφαιρα έχει προσελκύσει στην περιοχή μια πολύ αξιόλογη σχολή γιόγκα και Tai Chi, με δύο από τους καλύτερους εκπαιδευτές στο κόσμο.

Τριοπετρα

Η κύρια παραλία, η Μεγάλη Τριόπετρα ή "στου Χατζή", σχηματίζεται δυτικά των βράχων, η οποία εκτείνεται δυτικά για αρκετά χιλιόμετρα. Η παραλία έχει πανέμορφη χοντρή άμμο και υπέροχα νερά. Επίσης, έχει δυτικό προσανατολισμό, γεγονός που την κάνει ευάλωτη στους δυτικούς ανέμους αλλά και διάσημη για το φανταστικό της ηλιοβασιλέμα. Το ανατολικό τμήμα της παραλίας είναι λίγο οργανωμένο με ταβέρνες, δωμάτια και ομπρέλες, αλλά ποτέ δεν έχει πολύ κόσμο. Εδώ εκβάλει κι ένα μικρό ποταμάκι με δροσερό νερό. Η κατασκήνωση δεν επιτρέπεται στην περιοχή, αλλά δίπλα στους τρεις βράχους σχηματίζεται μια πανέμορφη μεγάλη σπηλιά σε σχήμα Δ, που μπορείτε να βρείτε σκιά. Το δυτικό τμήμα της παραλίας δεν είναι οργανωμένο. Εδώ υπάρχει ένας χωματόδρομος που πηγαίνει παράλληλα με την ακτογραμμή και φτάνει ως τις Λίγκρες.

Σχοιναρια

Τα Σχοινάρια είναι μια μικρή παραλία με ψιλή γκριζο-μπεζ άμμο και πετραδάκι, με πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα βαθειά νερά. Ο βυθός είναι βραχώδης, αλλά στο βόρειο τμήμα της παραλίας έχει άμμο με υπέροχα χρώματα. Η φύση στην περιοχή οργιάζει, μέσα και έξω από τη θάλασσα. Στη παραλία υπάρχουν μικρά λιμνάκια με νερό, που αναβλύζει από πηγές που φέρνουν το νερό των τριγύρω βουνών. Αυτές οι λίμνες αποτελούν εστίες ανάπτυξης μιας οργιώδους βλάστησης που θυμίζει τροπικό τοπίο. Επίσης, οι ντόπιοι λένε ότι όπως είναι η φύση στην παραλία, έτσι είναι και μέσα στη θάλασσα. Όντως, ο βυθός στα Σχοινάρια είναι από τους πιο πλούσιους στο νησί. Φιλοξενεί τεράστιες σμέρνες, ροφούς, χταπόδια, στείρες και γενικά όλα τα είδη της τοπικής θαλάσσιας βιολογίας σε αφθονία. Επίσης, η διαύγεια του νερού είναι πραγματικά εντυπωσιακή και ξεπερνάει τα 40m οριζόντια. Μάλιστα, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι εδώ λειτουργεί μια σχολή καταδύσεων που δέχεται τουρίστες από όλο το κόσμο.

Δαμνονι

Η παραλία που απλώνεται μπροστά στο θέρετρο είναι μια μεγάλη παραλία με όμορφα γαλαζοπράσινα νερά και χοντρή λευκή άμμο. Εδώ θα βρείτε όλες τις υπηρεσίες μιας πολύ καλά οργανωμένης παραλίας, όπως ομπρέλες, snack bars, ντους, αποδυτήρια, water sports, σχολή κατάδυσης, μεγάλα ξενοδοχεία, ταβέρνες, κέντρο ιππασίας κλπ. Στο δυτικό τέρμα της παραλίας, το περισσότερο οργανωμένο, υπάρχει κι ένα μικρό ποταμάκι με νερό όλο το χρόνο. Επίσης, χαρακτηριστικό είναι το ταβερνάκι στη μέση της παραλίας, που βρίσκεται πνιγμένο μέσα στα αλμυρίκια. Το ανατολικό τέρμα της παραλίας είναι πιο ήρεμο και επικοινωνεί με σύντομο χωματόδρομο με το γειτονικό Αμμούδι.

Πλακιας

Το ανατολικό κομμάτι της μεγάλης παραλίας ονομάζεται Παλίγκρεμνος. Η παραλία είναι αμμουδερή και καλά οργανωμένη, δίπλα σε ξενοδοχεία και ταβέρνες. Χαρακτηριστικό του Παλίγκρεμνου είναι οι κοντινοί τεράστιοι κάθετοι βράχοι που υψώνονται σε μεγάλο ύψος. Εκεί υπάρχουν στοές, που έσκαψαν οι Γερμανοί τη διάρκεια της Κατοχής. Επίσης, η περιοχή λέγεται και Γονατές, καθώς η παράδοση θέλει τον Διγενή να γονατίζει εκεί για να πιει νερό από μια πηγή. Στον Παλίγκρεμνο συμβαίνει ένα παράξενο φαινόμενο κάθε πανσέληνο από τον Σεπτέμβρη ως τον Ιανουάριο. Το φως του φεγγαριού αντανακλάται στους πανύψηλους βράχους και καθρεπτίζεται στην θάλασσα. Έτσι, πολλά μεγάλα καλαμάρια βγαίνουν στην άκρη της παραλίας και οι κάτοικοι τα μαζεύουν. Κατευθυνόμενοι δυτικότερα, προς τον Πλακιά, θα δείτε την κεντρική παραλία του Πλακιά, η οποία είναι παρομοίως καλά οργανωμένη. Στο δυτικό μέρος της, κοντά στο χωριό, εκβάλει ο ποταμός που κατεβαίνει από το φαράγγι του Κοτσυφού και γι’αυτό το λόγο το νερό είναι γενικά δροσερό. Δυτικά του χωριού, από το χωριό ως και το καινούργιο λιμάνι του Πλακιά, υπάρχει και η δεύτερη παραλία του Πλακιά, ο Σκίνος. Ο Σκίνος έχει άμμο και πολλά βραχάκια, ιδανικά για ψαροτούφεκο. Κοντά στο χωριό, η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ενώ δυτικότερα γίνεται περισσότερο βραχώδης. Κατά μήκος του Σκίνου, περνάει ο δρόμος που οδηγεί στην κοντινή παραλία της Σούδας.

Σουδα Πλακιας

Η Σούδα βρίσκεται στην έξοδο μιας μικρής καταπράσινης κοιλάδας που διαρρέει ο ποταμός Φοίνικας, ο οποίος τρέχει νερό όλο το χρόνο. Κατά μήκος του ποταμού, αλλά και σε πολλά σημεία της περιοχής υπάρχουν μεγάλες συστάδες του αυτοφυούς κρητικού φοίνικα του Θεόφραστου, κάνοντας τη Σούδα ένα από τα σημαντικότερα φυσικά καταφύγια για το είδος. Μπροστά από αυτό το υπέροχο τοπίο, ξεδιπλώνεται μια μοναδική παραλία με χοντρή άμμο, αγαπητή σε όλους όσους την επισκέπτονται. Αυτή η λατρεία μετατρέπεται γρήγορα σε μίσος όταν ο αέρας στην περιοχή δεν λέει να κοπάσει, σηκώνοντας την άμμο και κάνοντας «αμμοβολή» στους κολυμβητές.

Πρεβελη

Η παραλία Πρέβελη, ή ο Φοίνικας όπως λέγεται επισήμως, βρίσκεται στη Νότια ακτή της Κρήτης, περίπου 40 χιλιόμετρα Νότια από το Ρέθυμνο. Είναι μια μοναδική αμμουδερή παραλία, πανέμορφη, με ένα μικρό δάσος από φοίνικες που την κάνουν να μοιάζει εξωτική. Στο σημείο αυτό, στην παραλία, βρίσκονται και οι εκβολές του ποταμού Κουρταλιώτη, ο οποίος έχει αρκετό νερό, ακόμα και το καλοκαίρι. Σχηματίζει μια μικρή λιμνοθάλασσα πριν χυθεί στη θάλασσα. Έτσι ο επισκέπτης που θα διαλέξει αυτήν την παραλία για μπάνιο, έχει την μοναδική ευκαιρία να κολυμπήσει είτε στα αλμυρά νερά της θάλασσας, είτε στα γλυκά της λιμνοθάλασσας και του ποταμού!